Un pas fonamental cap a un jardí verd

Una gespa exuberant i ben cuidada pot transformar qualsevol espai exterior en un oasi de tranquil·litat i bellesa. Tot i això, aconseguir una gespa saludable no és una tasca gens fàcil. Cal dedicació, coneixement i, sobretot, un sòl ben preparat.

Aquí és on entra en joc l’ “enceball per a la gespa”, una pràctica essencial que garanteix la base sòlida sobre la qual florirà el nostre jardí verd.

QUÈ ÉS L’ENCEBALL?

L’ENCEBALL és una barreja acuradament equilibrada de terra de jardí de qualitat i matèria orgànica. Aquesta combinació és dissenya per millorar les propietats del sòl existent i proporcionar un substrat favorable per al creixement de la gespa. L’enceball cal aplicar-lo un cop a l’any després de l’hivern i de l’estiu per tal de reforçar la gespa existent.

 

 

ELS BENEFICIS DE L’ENCEBALL:

  • Millora del terreny

L’enceball anivellarà el terreny, corregint irregularitats i desnivells, cosa que facilitarà un acabat estètic i uniforme per a la gespa.

  • Reforça l’estructura del sòl

Afegint matèria orgànica al sòl, millorem la seva estructura, augmentant la capacitat de retenció d’aigua i nutrients, essencials per al creixement saludable de la gespa.

  • Foment de l’arrelament

Proporciona un ambient ideal per a que les arrels de la gespa es desenvolupin i s’enforteixin, permeten un arrelament efectiu.

  • Resistència a l’estrès

Una gespa establerta sobre una base d’enceball mostra una major resistència a l’estrès causat per la sequera o condicions climàtiques adverses.

  • Drenatge millorat

L’enceball ajuda a millorar el drenat del terra, evitant l’estancament de l’aigua i protegint la gespa de possibles danys.

 

 

PASSOS PER A L’APLICACIÓ DE L’ENCEBALL:

  • Preparació del terreny

Netejar l’àrea de pedres i males herbes abans d’aplicar l’enceball i escarificar la gespa per eliminar el “thatch” -una primera capa que formen les fulles seques, arrels i matèria orgànica-.

  • Perforació del terreny

Perforant el terreny aconseguim airejar la capa superior i crear un accés a la part inferior per part de l’enceball, facilitant la seva penetració, així com millorant l’estructura del sòl.

  • Distribució de l’enceball

Estendre de forma homogènia l’enceball sobre el terreny en una capa aproximadament d’un centímetre de gruix.

  • Anivellació

Utilitzar un rasclet o eina semblant per anivellar i compactar lleugerament l’enceball.

 

L’ENCEBALL, UN ACTE DE CURA CAP AL MEDI AMBIENT

A més dels seus beneficis per a la gespa, l’ús de l’enceball també promou la sostenibilitat i la cura del medi ambient. La matèria orgànica utilitzada en l’enceball prové de materials reciclats contribuint així a una economia circular i reduint la quantitat de residus que acaben als abocadors.

En resum, l’enceball per a gespa de BURÉS PROFESIONAL és un pas essencial en el procés de mantenir una gespa perfecta i saludable. La inversió de temps i esforç en la preparació del sòl amb enceball assegura un jardí verd, resistent i sostenible. Cuidar la nostra terra és cuidar el nostre entorn i amb l’enceball, fem un pas cap a jardins més bonics i un planeta més saludable.

 

 

 

27 septiembre 2023
Últimas noticias
Ver todas las noticias
Ver todas las noticias
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!