Maximitzant el potencial del blat de moro

Les esmenes orgàniques húmiques són productes derivats de materials orgànics en descomposició, rics en àcids húmics i fúlvics. Quan s’apliquen al sòl, aquests compostos tenen varis efectes positius en el creixement i desenvolupament del blat de moro.

L’ENERVIT és un producte derivat del compostatge de procedència animal i vegetal que és àmpliament reconegut en el sector agrícola per la seva ràpida assimilació de nutrients per part del cultiu, millorant l’estructura del sòl i el rendiment de la collita.

 

 

 

El beneficis d’aquest producte realitzat per BURÉS PROFESIONAL són:

Millora l’estructura del sòl

Les esmenes húmiques augmenten la capacitat de retenció d’aigua i nutrients del sòl, millorant la seva estructura i evitant la compactació. Això permet un millor desenvolupament del sistema radicular del blat de moro, facilitant l’absorció de nutrients essencials.

Estimula el creixement vegetatiu

Els àcids húmics promouen el creixement de les plantes a l’estimular l’activitat dels enzims responsables de la síntesis de proteïnes i el metabolisme dels carbohidrats. Com a resultat, el blat de moro exhibeix un creixement més vigorós, amb talls més forts i fulles més verdes.

Augmenta la resistència a les malalties i l’estrès

Les esmenes orgàniques enforteixen el sistema immunològic de les plantes, fent-les més resistents a malalties i atacs de patògens. A més, ajuden a reduir l’estrès hídric i tèrmic, que és especialment beneficiós en condicions climàtiques adverses.

Millora la qualitat del sòl a llarg termini

A l’augmentar la matèria orgànica del sòl, les esmenes húmiques promouen l’activitat microbiana beneficiosa i milloren la disponibilitat de nutrients al llarg del temps. Això contribueix a la fertilitat del sòl a llarg termini i a la sostenibilitat del sistema agrícola.

Aplicació pràctica de l’ENERVIT al cultiu de blat de moro

L’aplicació d’esmenes orgàniques húmiques en el cultiu de blat de moro s’ha de realitzar de vàries maneres, incloent la incorporació al sòl abans de la sembra o l’aplicació en bandes al voltant de les plantes. La dosi i el moment d’aplicació pot variar segons les condicions del sòl i els requeriments del cultiu, però és important seguir les recomanacions i realitzar anàlisi del sòl periòdics per ajustar l’estratègia d’aplicació.

L’ús de l’ENERVIT representa una estratègia innovadora i sostenible per millorar el rendiment i la qualitat del blat de moro. Aprofitant els beneficis d’aquest producte que presenta BURÉS PROFESIONAL, els agricultors no tan sols poden augmentar la seva productivitat, sinó que també promouen la salut del sòl i redueixen la seva dependència dels fertilitzants químics. En un context on la sostenibilitat i l’eficiència són imperatius, les esmenes orgàniques es perfilen com una eina inavaluable a l’arsenal de l’agricultor modern.

 

03 abril 2024
Últimas noticias
Ver todas las noticias
Ver todas las noticias
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!