Un compromís vital

L’educació ambiental a l’agricultura i la jardineria va més enllà de les tècniques de cultiu. Es tracta de cultivar una profunda connexió amb la terra i comprendre les complexitats dels ecosistemes. Avui, 26 de gener, és el DIA MUNDIAL DE L’EDUCACIÓ AMBIENTAL, un recordatori de la importància de construir comunitats informades i compromeses. A través de programes educatius, els agricultors i jardiners poden aprendre a treballar en harmonia amb la natura, implementant pràctiques que millorin la salut del sòl, promoguin la diversitat i conservin l’aigua.

El canvi climàtic és un greu problema que afecta a tot el món. L’educació ambiental capacita als agricultors i jardiners per anticipar i mitigar els efectes del canvi climàtic, fomentant l’adopció de pràctiques més resilients. En aquest sentit, el canvi climàtic deriva en períodes llargs d’escasses precipitacions com l’actual i donen lloc a sequeres. Per aquest motiu és important educar des de la gestió eficient de l’aigua fins a la diversificació de cultius, ja que els coneixements adquirits permeten als agricultors i jardiners afrontar climes variables amb determinació i resiliència.

A l’actualitat combatre la sequera és un repte significatiu, però existeixen diverses estratègies i pràctiques que es poden implementar per mitigar-ne els efectes i promoure la resiliència de les plantes. A BURES PROFESIONAL comptem amb alguns productes que poden ajudar a reduir els efectes de la sequera:

FERTILITZANTS ORGÀNICS

Els adobs orgànics es caracteritzen per tenir unes quantitats elevades de matèria orgànica, que millora la capacitat de retenció d’aigües dels sòls i permet aprofitar al màxim l’aigua de les pluges o els regs, ja que es redueixen les pèrdues per escorrentia o infiltracions. En aquest sentit, BURES PROFESIONAL ofereix diferents tipus d’adobs orgànics ecològics com la gamma VIGORHUMUS. Així mateix, tenim altres opcions com les esmenes orgàniques ENERVIT o  FENERVIT.

 

 

MULCH

El mulch o encoixinat és una pràctica efectiva per mitigar els efectes de la sequera ja que conserva la humitat i protegeix el sòl de l’evaporació excessiva i les temperatures extremes. A BURES PROFESIONAL oferim diferents opcions com l’ESCORÇA DE PI, BRUC o l’ESTELLA DE FUSTA que són orgànics i que, a més a més, aporten matèria orgànica al sòl quan es descomponen.

 

 

SUBSTRATS PROFESSIONALS

Saber seleccionar el SUBSTRAT permet ser més eficients en la gestió de l’aigua. A BURES PROFESIONAL portem molts anys dissenyant substrats i us podem assessorar a escollir la millor opció en funció de la planta i el maneig.

 

 

En el DIA MUNDIAL DE L’EDUCACIÓ AMBIENTAL, celebrem el compromís de la comunitat agrícola amb la sostenibilitat i la preservació del planeta. L’educació ambiental és la llavor que germina en pràctiques agrícoles conscients i en agricultors empoderats per afrontar els reptes del segle XXI. Al mirar cap al futur, la col·laboració contínua i l’impuls de l’educació ambiental a l’agricultura són vitals per recollir un demà més verd i pròsper.

 

26 enero 2024
Últimas noticias
Ver todas las noticias
Ver todas las noticias
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!