Oportunitats de l’agricultura sostenible

En el marc de la Setmana Mundial de l’Aigua, que es celebra anualment del 20 al 24 d’agost, s’obre un espai important per decidir i encara els reptes que afronta el sector agrícola en quant a l’ús eficient i sostenible del recurs hídric. L’agricultura és una de les activitats humanes que més depèn de l’aigua, i la seva gestió responsable s’ha tornat essencial per garantir la seguretat alimentaria i la conservació del medi ambient.

Un dels reptes més importants a l’agricultura és la creixent demanda d’aigua degut a l’augment de la població global i la necessitat de produir més aliments. L’agricultura utilitza aproximadament el 70% de l’aigua dolça disponible al món, el que planteja interrogants sobre com mantenir una producció agrícola eficient sense esgotar aquest recurs valuós. A més, el canvi climàtic ha agreujat els problemes de sequeres i excessos de pluges, fet que afecta directament la producció agrícola i la disponibilitat d’aigua pel reg.

Des de Burés Profesional, oferim diferents articles per a un aprofitament de l’aigua:

  1. FERTILITZANTS ORGÀNICS

Els adobs orgànics es caracteritzen per tenir unes quantitats elevades de matèria orgànica, que millora la capacitat de retenció d’aigua i evita que durant el reg o les pluges l’aigua es perdi per escorrentia superficial o infiltracions. En aquest sentit, BURÉS PROFESIONAL, S.A. ofereix diferents tipus d’adobs orgànics com la gamma de VIGORHUMUS. Així mateix, tenim altres opcions com l’ENERVIT o el FENERVIT.  

  1. MULCH

El mulch o encoixinat és una pràctica efectiva per mitigar els efectes de la sequera ja que conserva la humitat i protegeix el sòl de l’evaporació excessiva i les altes temperatures. A BURÉS PROFESIONAL, S.A. oferim diferents tipus de MULCH com l’ESCORÇA DE PI, BRUC i l’ESTELLA DE FUSTA que són orgànics i, a més aporten matèria orgànica al sòl quan es descomponen.

  1. SELECCIÓ DEL SUBSTRAT

Saber seleccionar el SUBSTRAT, permet ser més eficients en aigua. A BURÉS PROFESIONA, S.A., portem molts anys dissenyant substrats i us podem assessorar per escollir el millor en funció a la planta i maneig.

La setmana mundial de l’aigua és un recordatori que ens demostra que l’agricultura sostenible i l’ús responsable de l’aigua són fonamentals per assegurar un futur alimentari segur i preservar els ecosistemes aquàtics. Amb la col·laboració de tots els actors involucrats podem superar reptes i crear un món on l’aigua i l’agricultura coexisteixen en harmonia.

 

23 agosto 2023
Últimas noticias
Ver todas las noticias
Ver todas las noticias

Setmana Mundial de l’Aigua

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!