La turba, matèria orgànica amb multitud de propietats

La TURBA és un material orgànic que es forma a partir de la descomposició de la matèria vegetal en condicions d’alta humitat i la manca d’oxigen. A BURÉS PROFESIONAL comptem amb diferents opcions de turba per a totes les necessitats dels sectors de la agricultura, jardineria o horticultura:

 

La TURBA té múltiples aplicacions possibles: la seva capacitat de retenció d’aigua la fa idònia per ser emprada en substrats de jardineria, en adobs orgànics i milloradors de sòls pel cultiu i ofereix varis beneficis com:

  • Excel·lent retenció d’aigua

La turba té una capacitat retenció d’aigua molt alta, el que significa que pot retenir aigua i nutrients durant períodes prolongats de temps. Això és quelcom beneficiós per a les plantes, ja que els hi proporciona un subministrament constant d’aigua i nutrients.

  • Capacitat d’absorció de nutrients

La turba té una gran capacitat d’absorció de nutrients, com nitrogen, fòsfor i potassi, essencials pel creixement de les plantes. Per tant, el seu ús optimitza l’eficiència de la fertilització.

  • Millora l’estructura del sòl

La turba és molt lleugera i esponjosa, el que ajuda a millorar l’estructura del sòl. Quan es barreja amb altres materials la turba pot millorar la porositat del sòl, millorant l’aeració o el drenatge.

  • Redueix la necessitat de reg

Degut a la seva capacitat de retenció d’aigua, la turba pot reduir la necessitat de reg. Les plantes que creixen amb turba poden tolerar períodes més llargs sense reg, el que pot ser beneficiós en zones amb sequeres freqüents.

Tot i que la turba és un recurs limitat, les emprades per BURÉS PROFESIONAL són extretes de superfícies que ja han sigut explotades agrícolament amb anterioritat i que, després de l’extracció, seran rehumidificades de nou i estaran a disposició de la protecció de la natura.

 

 

 

30 mayo 2023
Últimas noticias
Ver todas las noticias
Ver todas las noticias
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!