Emergència: Sequera!

Demà entren en vigor les restriccions decretades pel Govern de Catalunya per fer front a l’emergència per sequera que ha dut a declarar l’emergència en el sistema Ter-Llobregat que afectarà a 6 milions d’habitants en més de 200 municipis. Encara que la sequera pugui presentar reptes significatius, des de BURÉS PROFESIONAL t’expliquem vàries estratègies que permeten a desenvolupar-se a plantes i cultius sense veure’s afectats per les restriccions hídriques:

Reg eficient

Optar per regs profunds i menys freqüents en lloc de regs superficials diaris animarà a les arrels a buscar aigua a la profunditat, fent que les plantes siguin més resistents a la sequera.

Cobertura de sòl

Agregar una capa de MANTILO a la base de les plantes ajuda a retenir la humitat del sòl. Això també ajudarà a controlar les males herbes que competeixen per l’aigua.

Reciclatge de l’aigua

Reutilitza aigua de les activitat domèstiques, com l’aigua de rentar els plats o l’aigua de la dutxa per regar les plantes. Assegura’t que aquesta aigua no sigui tractada amb productes químics forts.

Substrats que retenen l’aigua

Considera la possibilitat de fer servir substrat que retinguin l’aigua (com per exemple, els substrats professionals PRODEASA, que estan formulats per augmentar la capacitat de retenció de l’aigua i nutrients).

Encoixinats orgànics

El MULCH actua com una barrera protectora que redueix l’evaporació de l’aigua des del sòl, regula la temperatura i redueix la necessitat de reg constant donat que contribueix a la conservació de l’aigua potable. A més, protegeix de l’erosió, ajuda a prevenir malalties, millora l’estructura del sòl i, a mesura que es descompon, aporta matèria orgànica al sòl.

La sequera no hauria de traduir-se com una reducció de la qualitat dels cultius o de les plantes si sabem adaptar-nos a les condicions climàtiques canviants. Amb aquests consells pots mantenir un cultiu, jardí, viver o casa amb tot el seu esplendor al llarg del període de restriccions hídriques.

 

 

 

31 enero 2024
Últimas noticias
Ver todas las noticias
Ver todas las noticias
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!