Celebrant la importància d’un aliment fonamental

Cada any, el 7 de març es celebra el Dia Mundial dels Cereals, una jornada dedicada a reconèixer la vital importància d’aquests aliments bàsics en l’alimentació humana i en la seguretat alimentària global. Des de l’arròs fins al blat, els cereals són una font primària de nutrients essencials i calories per a milions de persones en tot el món.

La celebració d’aquest dia ens dóna la oportunitat de reflexionar sobre la magnitud de la contribució dels cereals a les nostres vides i de conscienciar-nos sobre els reptes que afronta la seva producció i consum sostenible en el segle XI.

Nutrició i Salut

Els cereals són una font rica en carbohidrats complexos, fibra, vitamines i minerals essencials. Són una part integral d’una dieta equilibrada i proporciona l’energia necessària pel funcionament òptim del cos humà. A més, els cereals integrals, en particular, han estat associats amb una sèrie de beneficis per a la salut, incloent la reducció del risc de malalties cardiovasculars, diabetis tipus 2 i alguns tipus de càncer.

Seguretat Alimentària Global

En un món on la població mundial continua creixent i on el canvi climàtic planteja reptes significatius per a la producció agrícola, garantir un subministrament estable i sostenible d’aliments és més important que mai. Els cereals exerceixen un paper clau en la seguretat alimentària global, ja que són una font d’aliment bàsica per a milions de persones de tot el món, especialment en països en desenvolupament.

Sens dubte, la producció de cereals afronta amenaces com la pèrdua de terres agrícoles, la degradació del sòl, la manca d’aigua i l’augment de les temperatures, fet que pot afectar negativament la quantitat i la qualitat dels cultius. És fonamental abordar aquests reptes per garantir que els cereals continuïn sent accessibles per a tots.

Respecte a la degradació del sòl, a BURÉS PROFESIONAL aportem una solució ecològica que pot revertir aquesta problemàtica: es tracta del VIGORHUMUS H-90. Un adob organo-mineral NPK 8-3-3 que proporciona una nutrició regular i continuada al llarg del cultiu, evitant alliberacions excessives o pèrdues en els lixiviats. Aquest producte és un pellet fabricat en fred que assegura l’activitat dels microorganismes i és apte per a agricultura ecològica. Per aquests motius és més eficient i respectuós amb el medi ambient.

 

 

 

Sostenibilitat i Agricultura

La producció sostenible de cereals és essencial per protegir el medi ambient i garantir la disponibilitat d’aliments per a les generacions futures. Això implica adoptar pràctiques agrícoles que siguin respectuoses amb el medi ambient, com l’agricultura de conservació, l’ús eficient dels recursos com l’aigua i els adobs respectuosos amb el sòl, així com la promoció de varietats de cultius resistents a condicions climàtiques adverses.

A més, fomentar la diversificació de cultius i el suport als agricultors locals pot ajuda a enfortir la resiliència del sistema alimentari i a reduir la dependència d’uns pocs cultius principals.

El Dia Mundial dels Cereals és una oportunitat per reflexionar sobre la importància d’aquests aliments bàsics a les nostres vides i per comprometre’ns a donar suport a la seva producció i consum sostenible. Des de millorar la nutrició i la salut fins a promoure la seguretat alimentària global i la sostenibilitat ambiental, els cereals exerceixen un paper fonamental per a la construcció d’un futur més saludable i equitatiu per a tots.

 

07 marzo 2024
Últimas noticias
Ver todas las noticias
Ver todas las noticias
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!