Dia Mundial de les llegums

Els nutricionistes asseguren que no existeix cap superaliment tal i com asseguren moltes webs i gurus de les grans dietes, però si que hi ha un aliment que és dels més complets que podem afegir a la nostra dieta, i no és la quinoa.

Avui, 10 de febrer és el Dia Mundial de les Llegums tal i com va declarar l’Organització per les Nacions Unides (ONU) l’any 2019 per reivindicar la importància d’aquests aliments a la nostra dieta i també, alerta de la necessitat d’augmentar-ne el consum. La iniciativa també busca remarcar que les llegums són una excel·lent font de proteïna, que no tenen gluten i que el seu conreu és sostenible pel planeta. Les llegums fomenten l’agricultura sostenible i la protecció del sòl ja que són llavors fixadores de nitrogen i poden augmentar la fertilitat del sòl, millorant i allargant la productivitat dels sòls agrícoles.

En aquest sentit, si voleu cultivar llegums al vostre hort, des de BURÉS PROFESIONAL us recomanem que feu servir el substrat PRODEASA RT50 ECOLÒGIC que es fabriquen a partir de matèries primes d’alta qualitat i aporta una barreja ecològica d’adob orgànic VIGORHUMUS H00 que ajuda a la planta en els seus primers dies. Es tracta d’un substrat molt airejat amb una alta capacitat de drenatge i una lleugera acidesa que permet a la planta una millor assimilació de nutrients.

Si existeix un superaliment (que avui en dia encara no està provat), aquest serien les llegums. Tenen una gran quantitat de micronutrients fantàstics. Són riques en hidrats de carboni de lenta digestió, no aporten gens de grassa (excepte la soja, i és insaturada) i són una excel·lent font vegetal de proteïnes. Els experts recomanen menjar llegums tres cops per setmana, encara que el més ideal és menjar-les gairebé a diari.

Comprar llegums també és bo per a les nostres butxaques perquè són aliments barats. Segons l’Informe de Consum d’Aliments d’Espanya, el preu mitjà del quilo de llegums és de 1,91 euros, el seu preu es va reduir al 2020 respecte l’any anterior en un 0,5%.

En conclusió, el consum de llenties, cigrons, mongetes i altres llegums és bo per a la nostra salut perquè ens aporten proteïnes de bona qualitat, energia, micronutrients i molta fibra. Però, a més, ens permeten fer una compra setmanal més econòmica i el seu cultiu beneficia el medi ambient. És a dir, que no existeix cap raó per a que comencen a incloure més sovint aquests aliments a la nostra dieta si no ho fem ja…

 

 

 

Aquí us deixem una llista de llegums que són de proximitat i de bona qualitat, no us les perdeu:

Fesol de Santa Pau

 

Llentia Pardina

Mongeta de Castellfollit del Boix

Mongeta del ganxet

Cigronet de l’Anoia

Pèsol Garrofal de Llavaneres

Fesol de l’ull ros (Pla de l’Estany i Empordà)

Cigró d’Orista (Osona)

Pèsol negre del Berguedà

Garrofa del Baix Penedès

10 febrero 2023
Últimas noticias
Ver todas las noticias
Ver todas las noticias
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!