Biofiltre de Biomassa

BURÉS PROFESIONAL, S.A., ha desenvolupat el producte BIOFILTRE DE BIOMASSA VEGETAL a partir de la selecció de diferents materials a base de biomassa 100% vegetal, més un posterior tractament a planta per obtenir un material capaç d’absorbir els compostos odorífers i altres contaminants des de la corrent d’aire residual.

La biomassa vegetal es caracteritza per tenir una elevada porositat que li proporciona una gran superfície de contacte amb la corrent d’aire residual. Opcionalment, es poden seleccionar espècies vegetals concretes, per obtenir un llit de biofiltració específic. El cas més freqüent es el del bruc que és àmpliament utilitzat a països com el Regne Unit i Alemanya, en sistemes mixtes bruc/turba per abatre amoni.

Alguns dels beneficis del biofiltre de biomassa són:

1.- Tractament eficient

Els biofiltre de biomassa són altament efectius en l’eliminació de contaminants i nutrients de l’aigua residual. La biomassa activa present al sistema actua com una comunitat de microorganismes que degrada i metabolitza els contaminants, convertint-los en compostos més simples i menys perjudicials.

2.- Baix cost d’operació i manteniment

En comparació amb altres tecnologies convencionals de tractament d’aigües residuals, els biofiltres de biomassa generalment requereixen menys inversió inicial i tenen costos d’operació i manteniment més baixos. La principal font d’energia requerida és per mantenir una circulació adequada de l’aigua i proporcionar oxigen als microorganismes, que poden ser proporcionats per sistema d’aireació de baix consum energètic.

3.- Sostenibilitat

Els biofiltres de biomassa són una opció sostenible i respectuosa amb el medi ambient pel tractament d’aigües residuals. Utilitzen processos naturals de biodegradació i no requereixen l’ús de productes químics addicionals, fet que redueix l’impacte ambiental.

4.- Flexibilitat i adaptabilitat

Els biofiltres de biomassa es poden dissenyar i adaptar a diferents volums d’aigua residual i requeriments de tractaments. A més, poden integrar-se en sistemes de tractaments existents o combinar-se amb altres tecnologies per obtenir millors resultats en l’eliminació de contaminants específics.

5.- Redueix les olors i els sorolls

Els biofiltres de biomassa ajuden a reduir les olors desagradables associades amb les aigües residuals. La biomassa al filtre actua com un mitjà filtrant i bioactiu que reté i degrada els compostos orgànics responsables dels olors ofensius. A més, els biofiltres generen menys soroll en comparació amb altres sistemes de tractament, el que contribueix a un entorn més silenciós.

6.- Tractament de múltiples contaminants

Els biofiltres de biomassa són capaços de tractar una amplia gama de contaminants presents a les aigües residuals, incloent matèria orgànic, nutrients com nitrogen i fòsfor, sòlids suspesos, metalls pesats i compostos tòxics. Això els fa adequats per a diverses aplicacions industrials i municipals.

BURÉS PROFESIONAL, S.A., recomana un temps d’ús viable del material d’entre 3-5 anys, depenent de les condicions ambientals i del tipus de contaminant. Després d’aquest període, nosaltres mateixos ens encarreguem del recanvi del material vegetal i de la gestió de les restes orgàniques i inorgàniques per potenciar l’economia circular i donar una segona vida al material filtrant.

 

05 julio 2023
Últimas noticias
Ver todas las noticias
Ver todas las noticias
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!