Agroinfluencers

A l’era digital, l’agricultura no ha quedat enrere a la revolució tecnològica. Mentre que les xarxes socials han transformat la forma en que ens connectem, també ha donat pas a una nova categoria de líders d’opinió: els agroinfluencers. Aquests individus, apassionats per l’agricultura i amb una sòlida presència en línia, estan desenvolupant un paper clau per connectar les comunitats rurals amb la resta de la societat.

QUÈ SÓN ELS AGROINFLUENCERS?

Els Agroinfluencers son agricultors, ramaders, agrònoms i entusiastes de la jardineria i el món rural que fan servir les plataformes digitals per compartir els seus coneixements i experiències. A través de blogs, vídeos, xarxes socials i podcast, aquests individus han creat comunitats en línia on discuteixen tècniques agrícoles, reptes del camp i solucions innovadores.

EL PAPER EDUCATIU DELS AGROINFLUENCERS

Un dels aspectes més sorprenent dels agroinfluencers es la seva capacitat per educar a les audiències sobre l’agricultura moderna. Desmitifiques els estereotips i expliquen els processos complexos de manera accessible, ajudant així a la gent a comprendre les fonts d’alimentació del país.

PROMOVENT L’AGRICULTURA SOSTENIBLE

Els agroinfluencers no tan sòls informen, sinó que també promouen les pràctiques sostenibles. Comparteixen mètodes orgànics, consells per a la conservació del sòl i la importància de la biodiversitat a l’agricultura. Aquesta consciència ambiental és essencial en un moment on la sostenibilitat s’ha convertit en una preocupació global.

MILLORS EXEMPLES

Un dels agroinfluencers més coneguts és MIQUEL MONTORO (@montoromiqu), un jove de 17 anys de Mallorca que és youtuber i instagramer des de fa anys per compartir la seva passió i explicar el dia a dia al camp. Es va fer famós pel seu vídeo “hòstia pilotes” on descobríem un jove amb aficions diferents als nois de la seva edat.

 

 

L’agricultura moderna no es regeix pel gènere, i això és el que vol mostrar la LORENA GUERRA (@agricola_lorew), una enginyera agrònoma  i agricultora cordovesa que podem trobar sovint muntada en un tractor, recol·lectant els seus cultius o rodejada de bells paisatges.

 

 

Enginyer agrònom, economista i investigador del CSIC, TOMÁS GARCÍA (@Tgarciaazcarate) es probablement la persona que més sàpiga de política agrària europea a Espanya i tot un referent en l’agricultura.

 

 

ADRIÁN (@agrijoven) es un amant del món del tractor i que vol donar a conèixer l’agricultura i els seus diferents àmbits recopilant imatges i mostrant les labors de diferents agricultors d’Espanya i de fora del l’Estat. A més, també comparteix informació sobre maquinaria agrícola i ven camisetes de la marca.

 

 

MIRIAM (@jovenesagricultoras) és una jove de 24 anys que va estudiar estètica a Burgos però fa 5 anys va decidir incorporar-se amb el seu germà a l’explotació familiar.

 

 

A casa nostra, també hi ha una figura important a les xarxes que és ÀNGEL CARALT (@angelcromatto) que es defineix com un pagès per convicció que mostra el seu dia a dia, i la seva passió per la maquinària agrícola.

 

 

Des de BURÉS PROFESIONAL també volem promoure el món agrícola, la sostenibilitat i les bones pràctiques així que us animem a seguir aquestes comptes i volem que ens doneu a conèixer altres agroinfluencers que conegueu.

03 octubre 2023
Últimas noticias
Ver todas las noticias
Ver todas las noticias

Connexió directa entre el camp i la societat

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!